Menu English

Vánoční hvězdárna

Zdravíme malé i velké kosmoplavce!

Na vědomost se dává, že všechny pořady uváděné Hvězdárnou a planetáriem Brno od pondělí 27. prosince 2021 do soboty 1. ledna 2022 budou za vánoční, jednotné vstupné pouze 50 korun. A aby toho nebylo málo, nejmenší diváci se dočkají premiéry pohádky Pejsek a kočička letí ke hvězdám.

„Nejrušněji bude hned v pondělí 27. prosince, kdy Hvězdárna a planetárium Brno – po malém svátečním odpočinku – opět otevře své dveře pro děti, jejich rodiče i prarodiče,“ komentuje Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno, velitel stroje na zázraky. „Velkou událostí bude premiéra pohádky Pejsek a kočička letí ke hvězdám, kde poprvé propojíme barevné animace digitária s umem veselých loutkohereček.“

Na všechny projekce od 27. prosince do 1. ledna (včetně příběhu Pejsek a kočička letí ke hvězdám) se vztahuje jednotné vánoční vstupné pouze 50 Kč. Letenky získáte z pohodlí domova na www.hvezdarna.cz/program

Program 27. prosince 2021

10.00     Se zvířátky o vesmíru 2D (+5 let)

11.00     Vzhůru nohama 2D (+5 let)

13.30     Pejsek a kočička letí ke hvězdám (+3 roky)

15.00     Tajemství gravitace: po stopách Alberta Einsteina 2D (+6 let)

16.00     Se zvířátky o vesmíru 2D (+5 let)

17.00     Sen o létání 2D (+8 let)

18.00     Sen o létání 2D (+8 let)

Ve vstupní hale se od 13 hodin potkáte s kosmonautem, ve 14.30 a 15.30 také s veselou klauniádou Kuk a Cuk. Přístupná bude i výstava Říše mlhovin a za příznivého počasí rovněž terasa s vyhlídkou na Brno.

Den spolupořádáme se společností SNIP & Co.

Pejsek a kočička letí ke hvězdám

Pohádkový příběh pro nejmenší kosmoplavce s živými herci i pestrými animacemi připravili přímo pro brněnské digitárium Vlastimil Peška, Petr Hloušek a Jaroslav Milfajt.

„Prožíváme turbulentní dobu, avšak my jsme nikdy neztratili optimismus,“ komentuje pozvánku Jiří Dušek. „Přímo v digitáriu proto uvádíme takříkajíc hybridní představení. Částečně se odehrává na naší projekční ploše tak, jak jsou nejmenší diváci zvyklí, občas se ale děj přenese zpět do reality, kterou ztvárňují dva herci – na scéně se s jejich pomocí objeví pejsek, kočička či zajíc. Sám jsem zvědav, jak budou diváci reagovat. Stávající provedení je u nás skutečnou novinkou.

Představení je vhodné pro děti od 3 let. Během vesmírného, ale i báječně praštěného výletu se setkají s řadou nebeských souhvězdí – třeba protivným Drakem, dobráckým Velkým psem nebo lechtivou Velrybou. Zjistí, kam zmizelo souhvězdí Kočky a k čemu je dobrá pštrosí prachovka.

Na všechny projekce od 27. prosince do 1. ledna (včetně příběhu Pejsek a kočička letí ke hvězdám) se vztahuje jednotné vánoční vstupné pouze 50 Kč. Letenky získáte z pohodlí domova na www.hvezdarna.cz/program

Novoroční hvězdárna – PF 2022

Pro milovníky pohádek máme připraveno jedno dobrodružství již na Nový rok. Podaří se zvířátkům rozluštit záhadu raketové základny?

14:00 Se zvířátky o vesmíru 2D (+5 let)

15:00 Se zvířátky o vesmíru 2D (+5 let)

16:00 Se zvířátky o vesmíru 2D (+5 let)

17:00 Se zvířátky o vesmíru 2D (+5 let)

Na všechny projekce od 27. prosince do 1. ledna se vztahuje jednotné vánoční vstupné pouze 50 Kč. Letenky získáte z pohodlí domova na www.hvezdarna.cz/program