Menu English

Se zvířátky o hvězdárně

Pamatujete si ještě, kde stojí Hvězdárna a planetárium Brno? A viděli jste někdy v minulosti pohádku Se zvířátky o vesmíru? Její hlavní hrdinové – Krtek, Ježek, Sova, Myš a Zajíc – prozkoumávají jednu tak trochu zapomenutou raketovou základnu. A dokonce se vydají mezi planety až do vesmíru!

Digitárium na Kraví hoře je bohužel už tak dlouho zavřené, že se tahle nezbedná, ale pořád zvídavá zvířátka začala nudit. Na vrcholu Kraví hory si dokonce hrají na schovku…

Nevěříte? Projděte se kolem budovy Hvězdárny a planetária Brno a hledejte je spolu s námi. V těsném okolí se ukrývá 5 zvířátek, každé z nich má u sebe symbol (na bílém podkladu), který si zapište nebo zapamatujte. V okolí je také 5 dalších samostatných symbolů, tentokrát na barevném podkladu.

Vaším úkolem je vytvořit z nalezených symbolů dvojice (vždy jeden bílý – jeden barevný). Nejen, že tak zjistíte, které zvířátko má rádo jakou barvu, ale až navštivte stránku www.hvezdarna.cz/se-zviratky-o-hvezdarne, dozvíte se, jak to vypadá na hvězdárně právě v těchto dnech.

Hra je určena pro menší děti ve věku 4–8 let. Budete k ní potřebovat: chytrý telefon s připojením k internetu (před hlavním vchodem do planetária chytnete free wifi), případně tužku a papír. A pokud si na procházku s sebou telefon nevezmete, prostě si udělejte poznámky, a zbytek vyluštěte až doma.

Jsme Hvězdárna a planetárium Brno a vy jste naše hvězdy!