Menu English

Od 8. do 14. července se koná Festival planet Brno. Vše podstatné najdete na www.festivalplanetbrno.cz

Zpráva o konci světa

Blíží se skutečně konec světa? Mohou z vteřiny na vteřinu zmizet všechny naše jistoty? Zaniknou hudební partitury, výpravné obrazy, jemná sochařská díla, veškeré lidské poznání? A pokud takové nebezpečí skutečně hrozí, není v naší moci truchlivý konec odvrátit?

„Ve výpravném představení Zpráva o konci světa nejdříve s nadsázkou okomentujeme novodobá proroctví vzbuzující bezdůvodný strach,“ prozrazuje režisér představení a ředitel Hvězdárny a planetária Brno Jiří Dušek. „Poté se ale dozvíme, že rostliny a živočichové na naší planetě skutečně hrají loterii o přežití. Netřeba se však příliš bát, ostatně závěr pořadu bude více než překvapivý. A svým způsobem i optimistický.“ Větší roli také dostane projekční zařízení hvězdné oblohy, které doplní projekci řady unikátních, na míru tomuto pořadu připravených vizualizací.

Multivizuální představení se odehrává pod umělou oblohou velkého planetária Hvězdárny a planetária Brno. I když se věnuje vážné a komplikované tématice, ztvárněno je v zábavné, laikům srozumitelné podobě. Dokonce je vhodné pro děti starší 10 let. Zprávu o konci světa namluvili herci Městského divadla Brno – Jana Musilová, Petr Štěpán a Zdeněk Junák, sepsal Jiří Dušek.