Menu English

Kouzelný útes 3D

Hvězdárna a planetárium Brno uvádí v obnovené premiéře a tentokráte i ve stereoskopické 3D verzi výpravné představení Kouzelný útes: Kaluoka’hina 3D. Kosmoplavci starší pěti let jej mohou navštívit každý víkend až do konce kalendářního roku.

Tohle představení si nemůžete nechat ujít. Hlavním tématem příběhu je na první pohled záhadné spiknutí, které ohrožuje jinak přátelské obyvatele malebného útesu. Je však také poučné, plné humoru s poselstvím, že musíme chránit svět kolem sebe. A navíc je Kouzelný útes pohlazením na duši pro celou rodinu. Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno, velitel stroje na zázraky.

Moře a oceány naší planety ukrývají neuvěřitelná tajemství. Jedním z těch nejcennějších je útes  Kaluoka’hina. Pestrobarevní obyvatelé tohoto kouzelného místa vždy žili poklidným a nenápadným životem. Až do okamžiku, kdy došlo k výbuchu nedaleké sopky. Najednou se ocitnuli tváří v tvář velkému nebezpečí! Podaří se vše uvést do pořádku?

To záleží na dvou hrdinech: Jakeovi a Prckovi. Jake je „chladnokrevný hoch“, vlastně chladnokrevný piloun. Většina z útesových rybek k němu s obdivem vzhlíží. Třeba krásná Lily a samozřejmě jeho paranoidní, lehce neurotický kamarád Prcek. I když právě on je spíše zdrojem řady problémů… Poté, co Jake navštíví moudrou Cassandru, je Prcek donucen doprovázet svého jediného skutečného přítele nebezpečným dobrodružstvím, potlačit strach a navštívit na první pohled nebezpečná neznámá místa, která si však také zaslouží ochranu. Jedinou nápovědou, jak zachránit útes Kaluoka’hina, je starodávná legenda vyprávějící o doteku Měsíce. Ale jak se má ryba dotknout Měsíce?

Kouzelný útes: Kaluoka’hina 3D kombinuje vzdělávání s dobrodružným příběhem. Dosud jej zhlédly 3 miliony lidí ve více než 150 planetáriích po celém světě. Tak, jak se téma ochrany mořských útesů stává naléhavější, je i tohle představení, které v České republice uvádíme ve stereoskopické 3D verzi jako první, ještě významnější. Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno, velitel stroje na zázraky.

Představení Kouzelný útes: Kaluoka’hina 3D je z dílny produkční společnosti Softmachine (autor Raúl Erdossy, scénář Peter Popp). Virtuální svět plný úžasných animací překvapí nejen malé diváky. Namluvili herci Městského divadla Brno. Součástí představení je prohlídka hvězdné oblohy – ukázka několika jasných hvězd a nejnápadnějších souhvězdí.

Adobe Photoshop PDF