Menu English

Přijďte pokřtít Bleděmodré město

Brněnská hudební skupina vydává nové album „Bleděmodré město“, které je inspirováno Brnem. Deska vychází 18. června 2018, kdy proběhne i křest alba s videoprojekcemi v brněnském planetáriu na Kraví Hoře. Album chce oslovit i ty, kteří Brno neznají, třeba touhou po hledání zdánlivě skrytého.

Vstupenky

Na projektu spolupracoval známý hudební producent Lukáš Chromek (mínus 123 minut, Thom Artway, ATMO music) a pomohl k modernímu zvuku desky. Díky tématu se navíc nabízelo spojit hudbu a slova s obrazem. Na fotkách do bookletu kapela spolupracovala s herci legendárního brněnského divadla Husa na provázku. Fotografie vytvořil David Konečný, dal jim jedinečný styl a zachytil atmosféru pomalu mizejícího Brna.

Nápad na kolekci písní inspirovaných Brnem vznikl z touhy začít tvořit nové písničky kapely už s nějakou spojující myšlenkou. Svůj vztah k městu přibližuje zpěvák a textař kapely, Michal Kosmonaut Šimíček: „Město mě vždy fascinovalo a teď jsem ho chtěl poznat ještě blíž. Většinou jsem psal přímo v nočních ulicích. Psal jsem na nástupištích hlavního nádraží, odkud odjížděly za války transporty, chodil si povídat do hospůdek v „ghettu“, plaval v noční řece a se zavřenýma očima jsem s doprovodem hodiny procházel ulicemi, abych mohl zachytit hlas města. Texty se Brna dotýkají v různých souvislostech – od konkrétních míst, historických událostí, brněnských specifik až po čistě soukromý vztah k rodnému domu, který již neexistuje. Bleděmodré město není příběhem města, ale je mozaikou příběhů, které se v něm staly nebo stát mohly.“

Hudbu tvořila kapela společně a do nahrávky jsou doplněny autentické zvuky města. Uslyšíte třeba starý pater noster z hlavní pošty, projíždějící šaliny, sirénu v ulicích, útržky telefonátů a další zvuky z míst, kde se písně odehrávají. Záměrem skupiny bylo, aby deska inspirovala nejen poslechem, ale i v touze přiblížit se městu.

Deska vychází 18. června 2018, kdy proběhne i křest alba s videoprojekcemi v brněnském planetáriu na Kraví Hoře. Přijďte do planetária a buďte s námi u toho!