Menu English

Jak se k nám dostanete?

Cestovat na Kraví horu bylo dlouhou dobu nuda… Díky probíhající rekonstrukci ulice Údolní zažijete nečekané… Takže, jak se k nám nyní dostanete?

Jedete k nám městskou hromadnou dopravou?
Nejjednodušší bude, když na zastávce Obilní trh přestoupíte z klasické tramvaje č. 4 na autobus X4. Totéž lze udělat na Komenského náměstí (u Červeného kostela) nebo křižovatce Údolní/Úvoz, avšak tady musíte popojít… Autobus X4 vás pak zaveze až na náměstí Míru. Ještě rychlejší je linka 68, která jede ze zastávky Šumavská, přes Tábor opět na náměstí Míru.

Pozor, aktuálně je uzavřena také pěší cesta mezi zahrádkami od ulice Žižkova k Hvězdárně. Půjdete-li na hvězdárnu pěšky od ulice Veveří, jděte po ulici Mučednická a využijte některý z chodníčků vedoucích na Kraví horu od ulic Lužická anebo Tůmova.

Jedete k nám vlastním vozem nebo autobusem?
Pak je nejlepší přijet od ulice Tábor po Mučednické až na náměstí Míru. Směrem od centra města budete kličkovat přes Tvrdého, Žlutý kopec i příčné prahy na ulici Lerchova. A navíc! Centrum je permanentně ucpané!

Odstavné plochy na náměstí Míru a také u koupaliště Rekreačně sportovního areálu Kraví hora (koupaliště) jsou stále přístupné i pro autobusy. Jak od zastávky X4, tak z parkoviště je to asi pět minut chůze ke Hvězdárně a planetáriu Brno.

Proč se Údolní opravuje?
Důvodů je hned několik. Především je potřeba opravit tramvajovou trať – nejedno auto zde již přišlo o tlumiče. Taky se mění parovody na horkovody. Počítá se i s opravou chodníků, parkovacích míst i novou zelení. Opravy budou probíhat až do začátku roku 2019.

Podrobná mapa (kliknutím se zobrazí větší):
Mapa výluky