Menu English

Právě pro vás dokončujeme novou výstavu v podzemním sále Exploratoria. Jakmile bude hotová, bude sál opět zpřístupněn. Děkujeme za pochopení.

Podvečerní pozorování pro děti

V prosinci jsme připravili speciální pozorování noční oblohy také pro ty nejmenší pozorovatele. Pokud po západu Slunce zahlédnete na obloze hvězdy – a tedy počasí bude přát – budou od 17 hodin připraveny naše velké dalekohledy k vaší milé návštěvě.

Hvězdy, mlhoviny, hvězdokupy, a i náš souputník Měsíc, ti všichni na vás čekají na zimním nebi. Stejně tak se na vás těší naši pozorovatelé, kteří si připravili povídání srozumitelné i pro nejmenší  ouška. Jen se dobře oblečte, jelikož venku už bývá pěkná zima! Ostatně, pozorování můžete spojit i s návštěvou některého z pořadů příjemně vyhřátého digitária.

Na výlet mezi hvězdy se můžete spolu s rodiči vydat vždy od středy do soboty od 4. do 19. prosince. Za hezkého počasí v 17 hodin odsuneme střechu nad dalekohledy a necháme do nich nahlédnout každého malého zájemce. A ani kvůli tomu nemusíte rozbíjet prasátko – blíží se Vánoce a proto je vstup na podvečerní pozorování zdarma!