Menu English

Právě pro vás dokončujeme novou výstavu v podzemním sále Exploratoria. Jakmile bude hotová, bude sál opět zpřístupněn. Děkujeme za pochopení.

Darwinův den

Hvězdárna a planetárium Brno od února uvádí výpravné představení Přírodní výběr, ve kterém hraje klíčovou roli jeden z nejvýznamnějších vědců všech dob – Charles Robert Darwin. A jelikož by v únoru zakladatel evoluční biologie oslavil již 206. narozeniny, uspořádáme mu v sobotu 14. února malou oslavu.


Na co všechno se můžete těšit?

Darwinův den, lépe řečeno odpoledne, začne ve 14 hodin a skončí kolem 18. hodiny.  Po celou tu dobu budou k vidění zajímavé experimenty od pracovníků Mendelovy univerzity v Brně. Například si budete moci vyrobit DNA banánu. Dozvíte se také, jak se šlechtí modrá pšenice anebo domácí (hospodářská) zvířata či jaké dnes existují psí rasy a za jakým účelem byly vyšlechtěny. Každý dětský návštěvník si navíc neodnese jen zážitky z hravé vědy, ale může si vyrobit i svíčku na dort pro pana Darwina. Vstup na experimenty s DNA je zdarma. Navíc si ale můžete koupit vstupenku na některé z představení digitária.

V sobotu 14. února odpoledne uvádíme:

14.00 Se zvířátky o vesmíru
Úžasné dobrodružství zvířecích kamarádů na jedné raketové základně.

15.30 Úžasné planety
Procestujte křížem krážem Sluneční soustavu.

17.00 Úžasné planety
Procestujte křížem krážem Sluneční soustavu.

18.30 Přírodní výběr
Proč je živý svět takový, jaký je.

Vstupenky na představení si můžete rezervovat nebo přímo zakoupit na www.hvezdarna.cz/program