Menu English

Právě pro vás dokončujeme novou výstavu v podzemním sále Exploratoria. Jakmile bude hotová, bude sál opět zpřístupněn. Děkujeme za pochopení.

Novoroční hvězdárna

Novoroční hvězdárna

Hvězdárna a planetárium Brno nezahálí. Už tradičně své brány otevře hned ve čtvrtek 1. ledna 2015. V odpoledních hodinách jsou připravena mimořádná představení v sále digitária za jednotné, novoroční vstupné. Navíc od nás všichni malí návštěvníci dostanou čerstvý výtisk Krávovin!


Naše brány otevíráme 1. ledna již několik posledních roků. Vždy je přitom vyprodáno. A nejen to! První den roku 2013 totiž chybělo málo k tomu, aby se naše exploratorium díky prasklé zavlažovací trubce proměnilo v další brněnský bazén. Škody naštěstí byly minimální a my tak začali spolupracovat s brněnskými hasiči na jiných, méně destruktivních projektech. Nicméně od té doby máme další důvod, proč mít 1. ledna otevřeno. Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno

Co je přichystáno?

Tentokráte se bude promítat zkrácená verze představení Zula hlídka: Dobrodružství v čase. Odvážní komiksáci ze Zula hlídky se ve svém speciálním létajícím talíři vydají pozpátku v čase. Někdo špiní naši planetu a oni musí zjistit, kdo to dělá! Následky totiž mohou být katastrofální. Jejich pátrání je nakonec zavede až do doby, kdy vznikala Země a vlastně i celá Sluneční soustava.

Přesvědčíme se, že se planeta Země od svého vzniku až do současnosti mnohokrát změnila. Některé proměny jsou téměř neuvěřitelné! V různých časech jsme mohli potkat různé rostliny a živočichy. Kdysi dávno byly třeba oceány zelené a obloha červená. Pak se ale objevili malí živočichové – označovaní jako bakterie, kteří všechno změnili. A tak to šlo pořád dál a dál až do současnosti.

Kdy se vydáváme za dobrodružstvím?

14.00  Zula hlídka: Dobrodružství v čase
14.45  Zula hlídka: Dobrodružství v čase
15.30  Zula hlídka: Dobrodružství v čase
16.15  Zula hlídka: Dobrodružství v čase

Pohádka je vhodná pro děti od 4 let. Délka pořadu 30 minut. Jednotné, novoroční vstupné 60,- Kč.

Praktické rady k novoroční návštěvě

  • Chcete mít jistotu, že si sednete? Rezervujte si své místo anebo kupte e-vstupenku na www.hvezdarna.cz/program
  • Kam jinam 1. ledna vyrazit? Podívejte se na Novoroční Brno – PF 2015
  • Za vhodného počasí bude 1. ledna 2014 od 14.00 do cca 16.30 přístupná také terasa s pěkným výhledem na město Brno.
  • Jak se k nám dostanete? Dopravní podnik města Brna má 1. ledna mimořádný jízdní řád.
  • Pokladna a celá Hvězdárna a planetárium Brno se 1. ledna 2014 otevírá ve 13.15.
  • V naší šatně vám rádi a zdarma uschováme nejen oblečení, ale i kočárky nebo sáňky.
  • Sál digitária má kapacitu 189 míst.
  • Na hvězdárně jsou k dispozici automaty s teplými nápoji i drobným občerstvením.
  • V 17.15 se Hvězdárna a planetárium Brno pro návštěvníky zcela uzavírá.
  • Na ohňostroj, který začne v 18.00, je nejlépe se podívat alespoň od krytého bazénu. Přímo kolem hvězdárny totiž v rozhledu vadí stromy