Menu English

Právě pro vás dokončujeme novou výstavu v podzemním sále Exploratoria. Jakmile bude hotová, bude sál opět zpřístupněn. Děkujeme za pochopení.

Hvězdárna@univerzity_věda@zábava

Hvězdárna a planetárium Brno spolu s Masarykovou univerzitou, Mendelovou univerzitou v Brně a Vysokým učením technických v Brně v dubnu a květnu předvede, jak zajímavá a úžasná věda může být. A také, že studium na vysoké škole nemusí být žádná nuda.

Každý pátek od 8 do 13 hodin, resp. od 17 do 20 hodin, se vstupní hala Hvězdárny a planetária Brno zaplní interaktivními expozicemi jednotlivých univerzit.  V dopoledních hodinách se těšíme především na školní výpravy, odpoledne na veřejnost. Návštěvu lze spojit s prohlídkou exploratoria anebo pořadem v digitáriu. Vstup na prezentace univerzit ve vstupní hale je zdarma.

4. dubna – Mendelova univerzita v Brně

Vůně vína, mikroskopování kvasinek, příroda kolem nás, svět v otázkách, přírodní nej, roboti z MENDELU, kouzla s dusíkem, všechno sníme, když to smíme.

| rezervace školních výprav v dopoledních hodinách www.hvezdarna.cz/objednavky

11. dubna – Vysoké učení technické v Brně

Pásmo představení průřezu vědecké činnosti na Fakultě chemické a Centru materiálového výzkumu z oblasti chemických disciplín, zakončené předvedením efektních pokusů. Stomatologie – dentální náhrady a nové materiály, co všechno umí kyselina hyaluronová, huminové látky – materiál minulosti, přítomnosti i budoucnosti, organická elektronika – co nás v budoucnu čeká, probiotika, kvasinky, bakterie, pružné betony, funkční  pružina z betonu, veselá anorganická chemie (pokusy).

| rezervace školních výprav v dopoledních hodinách www.hvezdarna.cz/objednavky

25. dubna – Vysoké učení technické v Brně

Pásmo představení průřezu vědecké činnosti Fakulty chemické a Centra materiálového výzkumu z oblasti chemických disciplín, zakončené předvedením efektních pokusů. Stomatologie – dentální náhrady a nové materiály, co všechno umí kyselina hyaluronová, huminové látky – materiál minulosti, přítomnosti i budoucnosti, organická elektronika – co nás v budoucnu čeká, probiotika, kvasinky, bakterie, pružné betony, funkční  pružina z betonu, veselá anorganická chemie (pokusy).

| rezervace školních výprav v dopoledních hodinách www.hvezdarna.cz/objednavky

16. května – Mendelova univerzita v Brně

Příroda kolem nás, svět v otázkách, přírodní nej, roboti z MENDELU, zvládneš nadojit sklenici mléka, z čeho je tvoje tělo.

| rezervace školních výprav v dopoledních hodinách www.hvezdarna.cz/objednavky

30. května – Masarykova univerzita

Geologie, kartografie, astronomie – tohle a mnohem víc!

| rezervace školních výprav v dopoledních hodinách www.hvezdarna.cz/objednavky