Menu English

Právě pro vás dokončujeme novou výstavu v podzemním sále Exploratoria. Jakmile bude hotová, bude sál opět zpřístupněn. Děkujeme za pochopení.

Sezóna školních pořadů startuje

Sezóna školních pořadů startuje

Právě teď je nejvyšší čas objednat si v tomto školním roce některý z mnoha vzdělávacích pořadů Hvězdárny a planetária Brno. Letět do vesmíru, nahlédnout do mikrosvěta, poznat tajemství života, ponořit se do říše fantazie, poodhalit budoucnost, prožít vědecko-fantastický příběh. To všechno, vlastně mnohem více objevíte na Hvězdárně a planetáriu Brno.

Vzdělávací pořady nabízíme v pracovní dny v dopoledních hodinách, stačí kliknout na https://www.hvezdarna.cz/objednavky Telefonicky si můžete domluvit i mimořádný termín.

Vybere si každý

Naše vzdělávací pořady uvádíme ve třech různých sálech. Digitárium – jeden z nejlepších audiovizuálních sálů ve střední Evropě – nahrazuje původní planetárium a součástí zde předváděných představení je prohlídka hvězdné oblohy. V exploratoriu se můžete zúčastnit komentované prohlídky výstavy o Sluneční soustavě. V přednáškovém sále předvádíme pokusy z optiky.

Přehled všech vzdělávacích pořadů naleznete na https://www.hvezdarna.cz/skoly

Jsme centrum pro popularizaci nejrůznějších věd, především z oblasti neživé přírody. Na prvním místě je samozřejmě astronomie, ale nevyhýbáme se ani geologii, chemii, fyzice, matematice, geografii a mnoha dalším.

  • Vycházíme z věku a znalostí žáků, klademe důraz na osobní zkušenosti.
  • Propagujeme kritický způsob myšlení a praktické aplikace vědeckého poznání v reálném životě.
  • Hlavním cílem je pozitivní motivace: přírodovědný výzkum je zajímavý, perspektivní a důležitý.
  • Jsme srozumitelní a interaktivní.
  • Nenabízíme pouze astronomické pořady.
  • Naši zkušení moderátoři mají přírodovědné vzdělání.
  • Připraveny máme pracovní a metodické listy i internetový kurz.

Jak si u nás objednat pořad?

Žáci mají na naše pořady zvýhodněné vstupné 80 Kč, pedagogický doprovod má vstup zdarma. K pořadům jsou připraveny metodické a pracovní listy (v ceně vstupného). K dopravě na Hvězdárnu a planetárium Brno (a samozřejmě zpět) můžete za zvýhodněných podmínek využít služeb Dopravního podniku města Brna.

Přehled všech pořadů Hvězdárny a planetária Brno, které jsou vhodné pro nejmenší diváky, najdete na adrese https://www.hvezdarna.cz/skoly

Na adrese https://www.hvezdarna.cz/objednavky můžete přímo provést objednávku konkrétního vzdělávacího pořadu. Objednávky bereme i telefonicky na čísle 542 32 12 87 (v pracovní dny, vyjma prázdnin, od 7.30 do 15.30 hodin).

Zůstaňte s námi ve spojení

Pokud byste chtěli od nás i do budoucna dostávat avíza na zajímavé události – jak na Hvězdárně a planetáriu Brno, tak i pozemské obloze, prosím, zaregistrujte se na http://www.fb.com/hvezdarna.brno

Těšíme se na vás

Budete-li i mít jakékoli dotazy, prosím, neváhejte a obraťte se přímo na reditel@hvezdarna.cz či telefonicky 541 321 287. Věříme, že si z naší nabídky vyberete, a že se s Vámi setkáme u nás na Hvězdárně a planetáriu Brno.