Menu English

Od 8. do 14. července se koná Festival planet Brno. Vše podstatné najdete na www.festivalplanetbrno.cz

Přidejte se

Buďte hvězdou našeho vesmíru

Propagovat vědu není nijak jednoduché. Pokud se ale stanete partnery Hvězdárny a planetária Brno, můžete nám významně pomoci. S vaší podporou budou naše projekty dostupné pro školní výpravy, včetně nejmenších diváků. Zajistíte další rozvoj špičkového technického zázemí Hvězdárny a planetária Brno. Zrychlíte rozvoj digitária – jednoho z nejmodernějších audiovizuálních sálů v Evropě. Získáte také významný produkt pro vaše reference i kvalitní a významnou prezentaci.

Zpravodaj

Chcete dostávat informace o aktuálním dění na Hvězdárně a planetáriu Brno prostřednictvím e-mailu? Nechcete přijít o zajímavý pořad či pozoruhodný úkaz na obloze? Zaregistrujte se k odebírání našeho newsletteru! Jednou, dvakrát do měsíce vám přijde rovnou do vaší e-mailové schránky.

Facebook

Komerční aktivity

  • Chcete si pronajmou část nebo celou budovu Hvězdárny a planetária Brno? Podívejte se na kapitoly PRONÁJMY.
  • Chtěli byste u nás uspořádat svůj šťastný den? Podívejte se na  informace o SVATEBNÍCH OBŘADECH.
  • Ve výjimečných případech umožňujeme umístění i reklamy přímo v prostorách Hvězdárny a planetária Brna. Podívejte se na REKLAMA
  • V případě zájmu o komerční využití prostor Hvězdárny a planetária Brno prosím kontaktujte naše programové oddělení (e-mail@hvezdarna.cz), které vám rádo poskytne další informace.

Internetový kurz základů astronomie

S prvními kroky po hvězdné obloze vám pomůže kurz, který vytvořili pracovníci Hvězdárny a planetária Brno. Připraveny jsou informace o dění na nebi, návody na pozorování noční i denní oblohy či odpovědi na nejrůznější zapeklité otázky. Tvoří jej 92 kapitol, doplněných několika stovkami krásných ilustrací a infografik, stejně jako praktickými úlohami a otázkami. Co je asi nejdůležitější, kurzisté se mohou s prosbou o pomoc kdykoli obrátit na odborníka – astronoma. Všichni absolventi také obdrží certifikát skutečného znalce oblohy.

Astronomický kroužek

Ve spolupráci s Přírodovědeckou fakultou Masarykovy univerzity každoročně organizujeme astronomický kroužek pro děti ve věku od 10 do 17 let. Náplní kroužku jsou jak teoretické přednášky na různá zajímavá témata z astronomie, tak i poznávání souhvězdí, pozorování s dalekohledy, nebo zajímavé experimenty. Nábor do kroužku probíhá vždy začátkem září.